Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Plectranthus Madagascariensis

€ 4,95 (exclusief btw 21%)
Omschrijving

Deze zeldzame plant heeft weinig specifieke verzorging nodig en kan zeer veel verduren.
Het is bossige plant en heeft dikke stengels die eerst rechtop groeien en dan, als ze lang genoeg worden, over de zijkanten van de pot naar beneden vallen. Omdat de plant dus zowel in de hoogte als naar beneden groeit, oogt deze al snel vol en mooi, zelfs als het een kleiner model is. Verzorg je de plant goed? Dan kun je worden beloond met mooie witte en lavendel kleurige bloemetjes in de lente!

Hang de plant op een plek waar deze veel helder, indirect licht kan krijgen. Een beetje ochtendzon is prima, maar kies geen standplaats waar de Plectranthus veel directe middagzon vangt. De bladeren kunnen dan verbranden. Geef de plant net zo vaak water dat de grond ligt vochtig blijft. Het is belangrijk dat de grond niet doorweekt raakt, wat wortelrot kan veroorzaken. Bij licht vochtige grond is het belangrijk te letten op vliegjes in de plant. 

De plant houdt van een matige luchtvochtigheid. Daarbij mag deze regelmatig worden besproeid met een plantenspuit. De Plectranthus is een zeer makkelijke kamerplant om te verzorgen. Je hoeft je niet druk te maken om de ideale temperatuur. De plant doet het prima tussen de 16 en 26 graden. Dat betekent dat deze in de winter nachten, maar ook overdag als de verwarming aan staat, heerlijk verder zal groeien. 

Deze krachtige plant moet regelmatig worden gesnoeid om hem in vorm te houden. Het beste moment om te snoeien is nadat de bloemen vervagen. Je knipt dan de uiteinden van de stengels af. Op deze manier krijg je straks meer vertakkingen en wordt de plant straks voller. Als je wilt kun je de afgeknipte stengels van de plant stekken!

Ook interessant