Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Waikiki meloen

€ 2,00 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

Waikiki is exotisch, zoet en sappig. De witte schil van deze netmeloen combineert mooi met de intense zalmkleur van het vruchtvlees. Het kleurenspel doet precies denken aan tropische en paradijselijke stranden. Vandaar de naam. De smaak is verrassend, de textuur knapperig en het sap verfrissend. Waikiki is mee met zijn tijd, want naast de heerlijke smaak en de eerder kleine maten, biedt hij ook dat tikkeltje meer dat hem tot iets nieuws en anders maakt.

Meloenen vragen een hoge groeitemperatuur

- De zaden worden eind maart, begin april direct in potjes gezaaid, ongeveer 1 cm diep. Teveel zaad is geen probleem...zaden van een meloen zijn 5 tot 6 jaar kiemkrachtig.

- De optimale kiemtemperatuur ligt rond 22-25 ° C, onder de 12 graden kiemen de zaden niet.

- Zet de potjes met zaden boven de radiator. Met een glasplaat of plastic zak erover kiemen de zaden binnen enkele dagen (gemiddelde kiemduur bedraagt 8 dagen)..

- Zijn de zaadlobben gespreid dan kan je best verpotten en verder opkweken bij 20 graden. Na het 4e - 5e blad de kop reeds uit de plant nijpen.

In een plastic serre plant je 2 weken later uit dan in een glazen serre:

- Uitplanten midden of einde mei met een afstand van 50-60 cm in de rij.

- de minimum temperatuur van de bodem moet 12 graden zijn. Plant je de meloenen in een koudere grond dan kan je ze beter meteen weggooien. Om de temperaturen op te drijven wordt dikwijls aan de voet van de planten een hoge hoeveelheid paardenmest gelegd. Dit geeft een broei-effect. Ook planten op een heuveltje is zinvol.

- Onder plasticfolie ligt de rijenafstand tussen 1,20 - 1,50 meter, in de rij plant je op 50-60 cm.

- Je kan meloenen op 2 manieren kweken: staand of liggend. In een koude bak zal dat natuurlijk sowieso liggend zijn. In de hobbykas worden de ranken langs een touw omhoog geleid.

- bij zonnig weer goed luchten !

Ook interessant

€ 2,00
€ 2,00