Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Jack be Litte

€ 2,00 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

Pompoen Jack Be Little is een kleinere variant op de klassieke halloweenpompoen. In plaats van één hele grote, kan je met deze soort best vele kleine pompoenen kweken. Elke pompoen is slechts 8 cm breed, maar als je pompoen op een goed plekje staat komen er tot wel 20 vruchten aan. Zo kan je een hele familie kleine monsters maken voor Halloween.

Dat de vruchten klein zijn, wil daarom nog niet zeggen dat hij weinig plaats inpalmt. Het blijft een pompoen, dus als je hem over de grond laat kruipen voorzie je best minstens 1.20 m langs elke kant. Heb je die plaats niet, laat Jack Be Little dan de lucht in groeien. Door de kleine vruchten heeft hij niet veel ondersteuning nodig, het volstaat om de ranken langs een gespannen touw te leiden. Dit maakt Jack Be Little uitermate geschikt om op terras of balkon te kweken. Zorg dan wel voor een grote pot, want groot of klein; een pompoen moet veel kunnen eten!

Pompoenen associeer je misschien met de winter, ze houden toch wel echt van de warmte. Zaai daarom binnen voor en plant de pompoen pas uit wanneer het niet meer kan vriezen buiten, vanaf ongeveer half mei.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Steek de zaadjes steeds met de punt eerst de grond in. Zo zitten ze perfect klaar om met de kiemblaadjes naar boven te komen.
  • Pompoenen zijn rijp wanneer het steeltje rimpels krijgt en houterig wordt. Bij het oogsten snij je steeds de stengel van de plant door en niet het steeltje van de pompoen.
  • Een onbeschadigde pompoen zonder vlekjes kan je wel een half jaar bewaren op een koele (8-12°C) en droge plaats

Ook interessant

€ 2,00
€ 2,00