Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Rucola

€ 2,00 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

Kweek zelf je eigen rucola sla! Het is niet moeilijk en heel erg lekker. Je kan de rucola als jong plantje oogsten na 4 weken of de plant groot laten worden en steeds een beetje oogsten. Rucolablaadjes smaken heerlijk nootachtig en pittig en doet het goed op broodjes, in salade of door de pasta. Gewone Rucola is zeer gezond en veelzijding. Gewone Rucola bevat o.a.: vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B11, C, E en een grote hoeveelheid vitamine K. En de mineralen: calcium, caroteen, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan, natrium, selenium en zink. Ook bevat gewone Rucola chlorofyl, voedingsvezels en weinig calorieën.

Rucola stelt weinig eisen aan de grondsoort waarop het wordt gezaaid. Zaai vanaf maart tot september buiten. Bij de kweek in het voorjaar en de herfst kan er het beste op een zonnige plaats worden gezaaid. Zaai in de zomermaanden op een plaats met halfschaduw om het te snel in het zaad schieten van de planten te voorkomen. Als het buiten in de vollegrond nog wat koud is, kan er buiten alvast onder glas worden gezaaid.

Zaai dun en niet te diep. Bedek de zaden met een dun laagje grond. Zorg dat de zaden niet te dicht bij elkaar worden gezaaid. Dit is belangrijk doordat te dicht op elkaar gezaaide planten gevoeliger zijn voor schimmelproblemen. Zaai in rijtjes met een tussenruimte van 30 cm. De ideale kiemtemperatuur ligt tussen de 15 - 25°C. Het ontkiemen duurt tussen de 5 - 10 dagen, afhankelijk van de buitentemperatuur  en de bodemtemperatuur. Dun, als de plantjes te dicht bij elkaar opkomen, ze uit op 15 cm. Houd goed vochtig. Geef bij droogte voldoende water omdat het uitdrogen van de plantjes er voor zorgt dat ze voortijdig in het zaad schieten. Dit is niet bevorderlijk voor de smaak van het blad.

Ongeveer 4 - 5 weken na het zaaien kan er geoogst worden. De jonge blaadjes smaken het lekkerst. Pluk eventueel naar behoefte wat blaadjes of oogst de hele plantjes. Zolang het hart en de wortels van de planten blijft staan, groeien ze nog wat door. Deze groente kan niet lang worden bewaard en kan het beste zo snel mogelijk na het oogsten worden gebruikt.

Ook interessant

€ 2,00