Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Glass Gemm

€ 2,00 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

Glass Gem is een soort uit de VS, geselecteerd door een boer  genaamd Carl Barnes waarvan de korrels met meerdere kleuren en doorschijnend tinten doen denken aan echte edelstenen.

Zaaitijd: Zaai de mais begin/half april  binnen voor om ze half mei uit te planten in volle grond. In de volle grond zaaien doen we omstreeks 1 mei.

Hoe: Zorg ervoor dat de mais altijd in een blok staat en niet in enkele rijen geplaatst wordt voor de optimale bestuiving. Mais plant je een vingerkoot diep met een onderlinge afstand van 20cm.

Oogstijd: Oogst de kolven wanneer de kruin helemaal bruin en droog geworden is om zo de intens kleurrijke palletten te kunnen zien!

 

Maïs was een hoofdbestanddeel in de voeding van inheemse volkeren van Zuid-Amerika. Waarschijnlijk gedomesticeerd in Mexico, behoort het tot de oudste landbouwgewassen ter wereld . In een goede, rijke, goed gedraineerde grond. Maïs kan zeer droogtetolerant zijn, maar kolven vullen het beste wanneer er een goede bodemvochtigheid is . Oogst Glass Gem maïs wanneer de korrels hard en kleur rijk zijn.Tip: Plant met maïs en bonen!
Veel scherpzinnige tuinders groeien hun bonen op maïsstengels. Inderdaad,  de mais, recht en stevig verankerd in de grond. Ze helpen bij de ondersteuning bij het kweken van bonen, maar ook augurken en kleine soorten komkommers zijn een trouwe bondgenoot om rustig te groeien in de richting van de toppen. Plant hier omheen enkele look soorten om ongewenste insecten weg te houden!

25 zaden

Ook interessant

€ 2,00
€ 2,00